.door de bijzondere ornamenten is elk antiek spijlenbed uniek

Een vraag die met enige regelmaat gesteld wordt .............Hoe kom je erbij om antieke bedden te verkopen?

De charme van een antiek frans spijlenbed, het is karakteristiek!
Zelden kom ik twee exact dezelfde bedden tegen. De afmetingen van de bedden zijn niet standaard, elk bed heeft een leven van soms veel meer dan een eeuw achter de rug en heeft dus ook een verhaal. En de meeste bedden hebben prachtige ornamenten.

Het ene bed is mooi door eenvoud door de subtiele details, het andere bed is een ware eyecatcher door de rijkelijk aangebrachte messing ornamenten.

De ornamenten lopen uiteen van messing bolletjes, bloemvormige knoppen, franse lelies, horizontale buisvormige ornamenten, krullen, schelpen, ringen en dat in verschillende groottes, kleuren en combinaties.

Bij elk bed dat binnenkomt vraag ik me af waar het oorspronkelijk vandaan komt? uit een kasteel, een kneuterige boerderij uit Frankrijk, een ziekenhuis, een hotel? En ........ wie zou er in geslapen hebben?

Sommige bedden zijn in een prachtige sleetse staat bij binnenkomst, eigenlijk zonde om op voorhand te restaureren  ......... zoveel klanten zoveel smaken. Daarom hebben we naast de gerestaureerde bedden ook altijd een behoorlijke voorraad bedden staan die nog in de originele staat zijn. Een sleets bed past prachtig in een brocante interieur.

Een gerestaureerd bed matcht prima met zowel antiek als met modern. Een matte finish voor de klassieke look, hoogglans look voor de modernere uitstraling.

Dat is m.i. precies de charme van de antieke spijlenbedden, geen massaproductie, op maat gemaakt, naar wens van de klant.

Hartelijke groet,
De Hebberij


Ingrid




tel: 06-46495825








Reacties

Populaire posts